Thursday, March 8, 2012

Gagal lagik?

Sia paling xsuker EXAM! xsuker okie!
Perasaan nebes sumer kuar. Xsuker!

Sorry, you didn't pass. Please try again.

 

Ikan Celop Tepong versi Ganu kite weii

Bahan dan Cara nya :


5 ekor Ikan Kembung, 
5 sudu besar tepung beras, 
1 sudu kecik serbuk kunyit, 
sedikit kapur masak, 
sedikit garam, 
1 biji telur, 
air untuk membancuh, 
minyak jangan lupa lak nak goreng

*** bancuh semua bahan adunan dalam mangkuk dengan air(sukatan air agak2)
pastu kita celupkan ikan dalam bancuhan tadi.
pastikan minyak dah panas dalam kuali...panas betul betul yer...
gorengkan sampai betul betul garing...
masa tengah goreng tu amik sudu letakkan sikit dalam celup tepung tu bagi adunan banyak tepung.

resipi dari blog kak mimi
Related Posts with Thumbnails