BAHAN-BAHAN
1. Kulit Popia
2.Bawang besar- separuh je dah laa..potong dadu
3. Daun sup dan daun bawang- kalau tak suka daun sup..ignore jer..
4. telur sebiji - tak yah banyak2
5. Ubi kentang- kalo besar 2 biji dah cukup untuk 2 orang
6. Garam dan penambah perisa yang dibenarkan..
2.Bawang besar- separuh je dah laa..potong dadu
3. Daun sup dan daun bawang- kalau tak suka daun sup..ignore jer..
4. telur sebiji - tak yah banyak2
5. Ubi kentang- kalo besar 2 biji dah cukup untuk 2 orang
6. Garam dan penambah perisa yang dibenarkan..
CARA-CARA NYA
1. Mula-mula rebus lah itu ubi kentang..
pastu lecek kentang tu- kalau suka gebu lecek sampai lumat..
2. pastu masukkan lah mende alah bawang besar potong dadu..
masuk telur sejibik..segala mak nenek daun tadi..
masuk le mak nenek semua tu..gaul kan laa..
kalau suka pedas2 taruk le mak nenek cili besar merah tu..
masuk telur sejibik..segala mak nenek daun tadi..
masuk le mak nenek semua tu..gaul kan laa..
kalau suka pedas2 taruk le mak nenek cili besar merah tu..
*** Resipi di copy dari herba-tihara
"Jalan2" kat herba-tihara tu, ternampak menu ne.
Perot memang lapo pepagi ne (blum brekpes uhhh).
Nanti weekend ne nak try wat ler. heeeee~
Di sebab kan aku malas nak salin/copy jadik nye
aku wat 1 entri, nnt tauw lah aku nak mencarik nye.
Maceh to herba-tihara.
No comments:
Post a Comment